Börja rida

Vi erbjuder ridskola för barn till vuxna, nybörjare till erfarna ryttare. Vi har olika kategorier på våra lektioner där vi delar in ryttare efter kunskap, allt för att ge varje ryttare chans till bästa utveckling.

Med en bestämd dag och tid varje vecka höst och vårtermin har man sin ridtid, varje år under maj månad anmäls intresse inför kommande läsår aug-juni. Vid intresse att börja rida under övrig tid på året anmäls intresse via mejl till oss för att se om vi eventuellt har tillgängliga platser.

För de minsta barnen har vi både en prova på ridning, Knatteridning, och en enklare hästkurs som heter Hästis. Mer information om detta ser du längre ner på sidan.

Under sommaren har vi våra dagridläger för våra lektionsryttare. Under terminens gång har vi kortkurser med olika inriktningar, och dessa är för våra lektionsryttare.

Lektionsridning på ridhäst

Ridskola för ungdomar och vuxna. Grupperna är indelade i kategorier H2-H5, H2 är de med lägst ridvana. Kategorierna är vårt sätt att få så jämna grupper som möjligt vilket möjliggör den bästa möjliga upplevelsen för varje ryttare. Lektionsgrupperna startar hösttermin med uteritter i Ågestas vackra natur. Resten av året har lektionerna tonvikten på dressyr samt hoppning c:a var femte gång. Lektionstiden är 60 min.

Lektionsridning på Ponny

Ridskola för barn och ungdom

  • P1 Nybörjarlektion, 30 min ridning + 30 min teori
  • P2 30 min ridning + 30 min teori
  • P3 45 min ridning +30 min teori
  • P3+ 45 min ridning +30 min teori
  • P4 60 min ridning varav teori 3 gånger per termin
  • P5 60 min ridning varav teori 3 gånger per termin

I kategorierna P1 och P2 går barnen ett år. Övriga kategorier indelas efter ridkunskaper.

Hästis

  • Från 6 års ålder, omfattar 10 ggr med 1 tim/vecka.
  • Kursen finns i fyra steg; hästis 1-2.
  • Det är en grundläggande kurs som ger barnen häst och stallvana. Barnen lär sig hur hästar reagerar och fungerar och hur man själv skall bete sig och handskas med dem. De lär sig borsta, leda, sadla, tränsa m m. Trygga barn, trygga hästar.
  • Efter minst 2 terminer på Hästis ges barnen företräde till lektionsridningen som startar varje hösttermin.

Anmälan till hästis 1 sker via hemsidan i april/maj. Mer information på hemsidan inför anmälan kommer under våren. Kurserna startar i september vecka 36. På våren fortsätter hästis vecka 10 på samma dag och tid för de som har gått hästis under hösten. Anmälan gäller både höst- och vårtermin om inte avbokning sker. För information om hur anmälan går till läs ”nyheter och händelser” veckan innan anmälan öppnar. Frågor om anmälan kan mejlas till info@agestaridskola.se.

Knatteridning

”Prova-på ridning” för barn i 3-10 års ålder.  Knattelektionen pågår 30 minuter inkl upp- och avsittning. Barnen rider i grupp med ledare till ponnyn. Förälder går bredvid de yngsta. Då denna ridning bokas per gång är detta ett enkelt sätt att introducera barnet för ridning under kontrollerade former med vana barnponnyer. Vanligt är kombination med hästis.

 

 

Handikappridning

På Ågesta finns ett 40-tal aktiva ryttare med funktionsnedsättning. Stockholms handikappridklubb samverkar med Ågesta Ridskola för att anpassa både hästar och aktiviteter till individens förmåga. Tack vare bra medhjälpare kan såväl ordinarie lektionsridning inomhus, som utomhusritter anordnas. Även tävlingar finns på programmet från klubbnivå till svenska mästerskap. Läs mer om Stockholms Handikappridklubb på sthlmhrk.se

 

Vill du börja rida hos oss?

För dig som vill börja rida hos oss kan du här läsa mer om vad vi kan erbjuda just för dig.

Läs mer