Frågor & svar

Frågor & svar

Abonnemangsridning

Varje år i maj anmäler du ditt intresse för ridning kommande höst och vårtermin. Du blir tilldelad en grupp som både passar dig dag och tid men också passar din kunskapsnivå. Grupperna består av 10-11 elever. Du väljer själv om du vill rida en gång i veckan eller vill rida mera och då rida två eller kanske tre gånger i veckan dvs ha flera abonnemang. När terminen redan är igång och du vill börja rida så mejla oss och se om det finns en ledig dag och tid.

Fakturafrågor

Ridavgiften faktureras terminsvis. Var vänlig respektera sista betalningsdag. Skriv Fakturanumret först på noteringsraden, så att det verkligen kommer med på vårt kontoutdrag. OBS! Fakturanummer måste anges på inbetalningen! Då många inbetalningar är svåra att placera på rätt kund. Läs rutan ”Totalt att betala” inkl moms (6%).

Säkerhet och försäkring

När du vistas i stallet är det viktigt med säkerhetstänk. Hästar är flyktdjur och deras box är deras hem. I all hantering och ridning är det viktigt med rutiner och kunskap.

Om olyckan är framme har man som ridskoleryttare en försäkring via ridklubben.

Man måste vara medlem i Ågesta Ridklubb för att få rida på Ågesta Ridskola. Det är bland annat en försäkringsfråga då alla medlemmar har en gemensam olycksfallsförsäkring via Folksam. Klubben betalar dessutom en obligatorisk medlemsavgift till Svenska Ridsportförbundet och Stockholms Läns Ridsportförbund för varje medlem vi har i klubben.

Som medlem får du bland annat

  • Olycksfallsförsäkring
  • Möjlighet att delta i klubbens lördagsaktiviter och tävlingar
  • Svenska Ridsportförbundets tidning Häst & Ryttare
  • Använda klubbstugan som har kök, dusch och omklädningsrum

Notera att medlemsavgiften till klubben betalas en gång per kalenderår oavsett när under året man blir medlem i klubben. Viktigt att komma ihåg om man slutar rida på Ågesta Ridskola är att även säga upp sitt medlemskap till Ågesta Ridklubb.

För ridskoleryttare och befintliga privatryttare skickas fakturan automatiskt med posten till folkbokföringsadressen under december månad. Fakturan kommer från Fortnox Finans.

Foto, film och Sociala media, policy

Det kan både vara kul men också nyttigt att fota och filma sin egen ridning, för att följa sin egen utveckling.

Men det finns viktiga saker att tänka på när det kommer till att fota och filma på ridskolan. Till exempel finns det personer som inte vill vara med på foto och film, och det finns personer med skyddad identitet!

Vår policy på ridskolan är som följer

Foto

Det går bra att fotografera under träning, tävling, lektion, i stallet – under förutsättning att du frågar alla som kommer med på bild först, och att dessa personer säger JA. Foton får delas, under förutsättning att alla inblandade givit sitt tillstånd. Delning får då också göras i sociala medier.

Filmning

Du får filma för eget bruk, under förutsättning att du frågar alla som kommer med på filmen (bild eller ljud) först, och att dessa personer säger JA. Om svaret är nej får ingen filmning göras. Filmer får aldrig delas, utan är enbart för eget bruk.

Tänk på!

Den text till de bilder du delar i sociala medier. Vad vill du förmedla, hur vill du presentera din klubb, din lektion, din ridlärare, dina kompisar, våra fina hästar?
Om ridskolan eller ridklubben vill dela bild eller film på sociala medier inhämtas tillstånd från de som är med på bild/film först.

Att tänka på när du besöker Ågesta Gård

Som besökare på Ågesta vill vi uppmärksamma dig på att respektera våra fyrbenta vänner. Våra hästar och kor har hos oss möjligheten att vistas mycket ute i hagar. I flock lever både hästar och kor efter sina instinkter. Vi vill därför be besökare ge våra djur lugn och ro i sina hagar.
Några saker att tänka på

  • Vistas ej i hagarna
  • Ska du passera en hage gör det när djuren är en bit bort från där du ska passera. Detta för att du ska hinna uppfatta om djuren plötsligt börjar springa
  • Uppträd lugnt så djuren inte stressas
  • Mata ej djuren varken i hagen eller genom staketet

Tack för att du hjälper oss att hålla en lugn och trygg miljö för våra djur!

Vill du börja rida hos oss?

För dig som vill börja rida hos oss kan du här läsa mer om vad vi kan erbjuda just för dig.

Läs mer