Vattenträning

Vattenträning

På ett vattenband arbetar hästen sig själv stark och vältränad med minimal belastning. Eftersom hästen arbetar på ett skonsamt sätt blir även belastningen på de svaga lederna mindre.

Träningen är kontrollerad och hästen behöver inte arbeta på bandet en längre tid för att bygga upp en större muskelmassa. Framförallt ökas hästens ryggmuskulatur markant. Undertramp och balans förbättras väsentligt. Även hästens kondition och prestation ökas. Om hästen har avlastat vissa delar av muskulaturen, verkar träningen så att hela hästens muskulatur används. Samtidigt ökar hästens uthållighet och hjärtfunkton.

Det är vetenskapligt bevisat att vattenbandet reducerar rehabiliteringstiden med ända upp till 60%.Vattenbandet tränar exakt samma muskler och senor som tränas på fast underlag men på ett mycket skonsammare sätt.

Vattenbandet på Ågesta är större och längre än de flesta på marknaden. Detta gör bandet säkrare och ger hästarna ett ännu bättre arbete med mindre vågskvalp och därmed en jämnare belastning på alla fyra ben!

Ansvarig för vattenträningen är Kristians stallchef Karin Holmqvist. Karin har jobbat som professionell Groom i över 15 år och har en gedigen kunskap kring vattenträning och även laserbehandling för häst.

Vill du börja rida hos oss?

För dig som vill börja rida hos oss kan du här läsa mer om vad vi kan erbjuda just för dig.

Läs mer