Foto, film och Sociala media policy

Foto, film och Sociala media policy

Det kan både vara kul men också nyttigt att fota och filma sin egen ridning, för att följa sin egen utveckling.

Men det finns viktiga saker att tänka på när det kommer till att fota och filma på ridskolan. Till exempel finns det personer som inte vill vara med på foto och film, och det finns personer med skyddad identitet!

Vår policy på ridskolan är som följer

Foto

Det går bra att fotografera under träning, tävling, lektion, i stallet – under förutsättning att du frågar alla som kommer med på bild först, och att dessa personer säger JA. Foton får delas, under förutsättning att alla inblandade givit sitt tillstånd. Delning får då också göras i sociala medier.

Filmning

Du får filma för eget bruk, under förutsättning att du frågar alla som kommer med på filmen (bild eller ljud) först, och att dessa personer säger JA. Om svaret är nej får ingen filmning göras. Filmer får aldrig delas, utan är enbart för eget bruk.

Tänk på!

Den text till de bilder du delar i sociala medier. Vad vill du förmedla, hur vill du presentera din klubb, din lektion, din ridlärare, dina kompisar, våra fina hästar?
Om ridskolan eller ridklubben vill dela bild eller film på sociala medier inhämtas tillstånd från de som är med på bild/film först.

Vill du börja rida hos oss?

För dig som vill börja rida hos oss kan du här läsa mer om vad vi kan erbjuda just för dig.

Läs mer